Uniek voor iedereen

Veelgestelde vragen

Zijn er kosten verbonden aan een eerste bezoek?

Nee, het eerste bezoek is geheel gratis en vrijblijvend.

Be´nvloedt een haarwerk/pruik mijn eigen haargroei?

Nee, hiervoor hoeft u niet bang te zijn. De natuurlijke haargroei wordt op geen enkele wijze beïnvloed of belemmerd, uw eigen haar zal door het dragen van een haarwerk/pruik niet uitvallen, sterker nog het is bewezen dat het sneller groeit.

Kan een ander zien dat ik haarwerk/pruik draag?

Nee, een haarwerk/pruik welke u samen met ons uitzoekt voldoet aan de eisen die eraan gesteld mogen worden. De materialen die hiervoor gebruikt worden, zorgen ervoor dat het haarwerk/pruik niet van echt te onderscheiden is. We gaan u de gehele periode begeleiden wanneer u het haarwerk/pruik draagt en wij helpen u met het gebruik en onderhoud, zodat u zich zelfverzekerd onder de mensen zult begeven.

Kan een haarwerk/pruik afwaaien?

Nee, daarom is het van groot belang dat wij ervoor zorgen dat een haarwerk goed past. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat een haarwerk goed blijft zitten, zonder dat het comfort eronder lijdt. Mocht aanpassing na verloop van tijd nodig zijn, kunnen wij dit uiteraard verzorgen.

Kan ik met een haarwerk/pruik sporten?

Ja, dat is mogelijk. Voor extreme of bijzondere situaties kunnen wij extra voorzieningen treffen om een goede bevestiging te garanderen.

Ik ben niet in de gelegenheid de haarwerksalon te bezoeken. Kan ik dan toch een haarwerk/pruik uitzoeken?

Wanneer u bijvoorbeeld slecht ter been bent of u in het ziekenhuis ligt, dan bezoeken wij u graag op de door u gewenste locatie. We zorgen dat we een grote selectie van onze voorraad meenemen zodat we ter plekke kunnen bekijken welk haarwerk/pruik voor u het meest geschikt is.

Ik onderga chemotherapie en het kan zijn dat mijn haar uit gaat vallen. Wat kan ik het beste doen?

U kunt bij ons geheel vrijblijvend een haarwerk/pruik reserveren. Dat kan het beste vóór u de chemotherapie ondergaat, door met ons de verschillende mogelijkheden door te spreken en eventueel alvast een haarwerk uit te zoeken. Mocht u uw nieuwe haarwerk/pruik snel nodig hebben, dan is dit per direct beschikbaar. Mocht u geen haar verliezen of om wat voor reden dan ook geen haarwerk/pruik meer willen, dan annuleren wij het haarwerk/pruik en maakt u geen onnodige kosten.

Voelt een haarwerk/pruik niet benauwd aan op mijn hoofd?

Nee, de haarwerken/pruiken zijn gemaakt van materialen, die voor goede ventilatie zorgen en zelfs bij hoge temperaturen zorgt dit voor voldoende toelating van lucht.

Bent U aangesloten bij een branchevereniging?

Ja, wij zijn aangesloten bij de ANKO sectie haarwerken. ANKO-leden worden jaarlijks getoetst, zijn aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken (SGC) en werken volgens algemene voorwaarden.

Ik heb problemen met dun haar. Welke oplossingen heeft u hiervoor?

Wordt uw haar bovenop het hoofd dunner of bent u deels kaal? Dan is een haarstukje (gedeeltelijk haarwerk) wellicht geschikt voor u. Een haarstukje vormt een natuurlijk geheel met uw eigen nog aanwezige haar. Op die manier kunnen we uw haar weer helemaal vormgeven zoals het oorspronkelijk was.

Wat is het verschil tussen een haarwerk, pruik, haarprothese of haarstukje?

Voor een haarwerk worden verschillende benamingen gebruikt. Zo wordt ook wel eens gesproken over een pruik of een gehele haarprothese. Wij, bij HaarUniek, houden het op een haarwerk, welke gebruikt wordt bij volledige haarvervanging.
Voor gedeeltelijke haarvervanging (voor mensen met dunner haar), maken wij gebruik van haarstukjes. Een andere naam voor een haarstukje is een gedeeltelijke haarprothese.
 

Wat is maatwerk en kan ik hiervoor bij HaarUniek terecht?

Wanneer een confectie haarwerk niet geheel passend gemaakt kan worden, of wanneer u graag een haarwerk wilt van cyber of vital hair, bestaat er de mogelijkheid voor maatwerk. Ook hiervoor kunt u bij HaarUniek terecht, wij maken dan in onze salon een mal van uw hoofd. Deze mal wordt gebruikt om het haarwerk exact de juiste vorm te geven, waardoor de pasvorm optimaal zal zijn.
Kaal kopje
Liefde voor pruiken
Copyright by haaruniek - sitemap - privacy policy