Bel nu

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op veelgestelde vragen of stel ons uw vraag.

Nee, het eerste bezoek is geheel gratis en vrijblijvend.
Nee, hiervoor hoeft u niet bang te zijn. De natuurlijke haargroei wordt op geen enkele wijze beïnvloed of belemmerd, uw eigen haar zal door het dragen van een haarwerk/pruik niet uitvallen, sterker nog het is bewezen dat het sneller groeit.
Nee, een haarwerk/pruik welke u samen met ons uitzoekt voldoet aan de eisen die eraan gesteld mogen worden. De materialen die hiervoor gebruikt worden, zorgen ervoor dat het haarwerk/pruik niet van echt te onderscheiden is. We gaan u de gehele periode begeleiden wanneer u het haarwerk/pruik draagt en wij helpen u met het gebruik en onderhoud, zodat u zich zelfverzekerd onder de mensen zult begeven.
Nee, daarom is het van groot belang dat wij ervoor zorgen dat een haarwerk goed past. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat een haarwerk goed blijft zitten, zonder dat het comfort eronder lijdt. Mocht aanpassing na verloop van tijd nodig zijn, kunnen wij dit uiteraard verzorgen
Ja, dat is mogelijk. Voor extreme of bijzondere situaties kunnen wij extra voorzieningen treffen om een goede bevestiging te garanderen
Wanneer u bijvoorbeeld slecht ter been bent of u in het ziekenhuis ligt, dan bezoeken wij u graag op de door u gewenste locatie. We zorgen dat we een grote selectie van onze voorraad meenemen zodat we ter plekke kunnen bekijken welk haarwerk/pruik voor u het meest geschikt is.
U kunt bij ons geheel vrijblijvend een haarwerk/pruik reserveren. Dat kan het beste vóór u de chemotherapie ondergaat, door met ons de verschillende mogelijkheden door te spreken en eventueel alvast een haarwerk uit te zoeken. Mocht u uw nieuwe haarwerk/pruik snel nodig hebben, dan is dit per direct beschikbaar. Mocht u geen haar verliezen of om wat voor reden dan ook geen haarwerk/pruik meer willen, dan annuleren wij het haarwerk/pruik en maakt u geen onnodige kosten.
Nee, de haarwerken/pruiken zijn gemaakt van materialen, die voor goede ventilatie zorgen en zelfs bij hoge temperaturen zorgt dit voor voldoende toelating van lucht.
Ja, wij zijn aangesloten bij de ANKO sectie haarwerken. ANKO-leden worden jaarlijks getoetst, zijn aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken (SGC) en werken volgens algemene voorwaarden.
Wordt uw haar bovenop het hoofd dunner of bent u deels kaal? Dan is een haarstukje (gedeeltelijk haarwerk) wellicht geschikt voor u. Een haarstukje vormt een natuurlijk geheel met uw eigen nog aanwezige haar. Op die manier kunnen we uw haar weer helemaal vormgeven zoals het oorspronkelijk was.
Voor een haarwerk worden verschillende benamingen gebruikt. Zo wordt ook wel eens gesproken over een pruik of een gehele haarprothese. Wij, bij HaarUniek, houden het op een haarwerk, welke gebruikt wordt bij volledige haarvervanging.
Voor gedeeltelijke haarvervanging (voor mensen met dunner haar), maken wij gebruik van haarstukjes. Een andere naam voor een haarstukje is een gedeeltelijke haarprothese.
Wanneer een confectie haarwerk niet geheel passend gemaakt kan worden, of wanneer u graag een haarwerk wilt van cyber of vital hair, bestaat er de mogelijkheid voor maatwerk. Ook hiervoor kunt u bij HaarUniek terecht, wij maken dan in onze salon een mal van uw hoofd. Deze mal wordt gebruikt om het haarwerk exact de juiste vorm te geven, waardoor de pasvorm optimaal zal zijn.

Haarwerken/pruiken

Onze haarwerken/pruiken zijn er in alle soorten. Synthetisch haar en echt haar, zowel Europees haar als Indisch haar. Wij leveren maatwerk en standaard haarwerken, maar ook een standaard haarwerk wordt bij ons op maat gemaakt. Een goed gemaakt haarwerk is niet van echt te onderscheiden.

is een pruik slecht voor je eigen haar

Gratis adviesgesprek aanvragen

In onze salon en het eigen atelier zijn wij dagelijks met haarwerken/pruiken, haaraanvulling en haarstukjes bezig.

  • Gratis intake
  • Bezoek op locatie mogelijk
  • Eigen atelier
  • Groot assortiment
  • Kosteloos reserveren