Bel nu

Alopecia

Alopecia betekent haaruitval. Iedereen kan met deze vorm van haarverlies te maken krijgen, mannen, vrouwen, jong en oud.

Soorten Alopecia

Alopecia Androgenetica

Alopecia Androgenetica is de meest voorkomende vorm van haarverlies bij zowel mannen als vrouwen. Het wordt ook wel ‘klassieke mannelijke kaalheid’ genoemd. Deze vorm van haarverlies is grotendeels erfelijk.

Alopecia Areata

Alopecia Areata is pleksgewijze kaalheid. De plekken waar het zich voordoet, zijn vaak rond of ovaal van vorm. Op deze plekken valt al het haar uit. De grootte van de plekken kunnen erg verschillen. Het verloop van de uitval is onzeker.

Alopecia cicatricialis

Alopecia cicatricialis is een vorm van kaalheid die optreedt door littekenvorming op de (hoofd)huid.  Littekens kunnen o.a. worden veroorzaakt door verbranding, ongelukken, infecties en aangeboren afwijkingen. Deze plekken zijn te herkennen aan de meestal witte, maar soms ook anders gekleurde littekens.

Alopecia diffusa

Bij Alopecia diffusa vindt haaruitval plaats over de hele hoofdhuid en niet, zoals bij alopecia areata, pleksgewijs. Er bestaat een acute en een chronische vorm, en het komt vooral voor bij vrouwen.

Alopecia totalis en universalis

Bij Alopecia totalis en universalis is er helemaal geen haargroei. Dit geldt dus ook voor wimpers, wenkbrauwen, baard en of snor, en lichaamsbeharing.

Frontale fibroserende alopecia (FFA)

Bij frontale fibroserende alopecia (FFA) is er sprake van plaatselijke haaruitval in de voorste haarlijn van het behaarde hoofd. Het wordt gekenmerkt door een symmetrische band van haarverlies aan de voorste haarlijn en aan de zijkanten van de hoofdhuid, maar kan ook achter de oren en in de nek beginnen. Enkele haren kunnen blijven bestaan in de kale plekken.

Resultaten die we bereikt hebben

5/5

“Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt”, was eigenlijk mijn eerste reactie toen mij werd geadviseerd om toch voor een haarwerk te gaan kijken. En ik kan je vertellen: die zaten er inmiddels niet meer zo veel. Door Alopecia Areata viel mijn haar binnen 4 maanden uit. Ik kwam via via terecht bij Corné van HaarUniek en voelde mijzelf meteen op mijn gemak. Corné is een vakvrouw, ik kan niet anders zeggen. Betrokken, oprecht, eerlijk, lief, kundig en heel vlot in haar communicatie zijn eigenschappen waarmee ze zich in mijn ogen onderscheidt van de rest. Ik ben ontzettend blij met mijn haarwerk en zou iedereen die kampt met haaruitval dit geluk wensen en Corné aanbevelen. Nogmaals dank voor alle goede zorgen!

5/5

Ik raadt iedereen die een haarwerk nodig heeft aan naar Haaruniek te gaan. De haarwerken zijn heel natuurlijk en passen perfect. Corne is heel professioneel en vooral ontzettend aardig. Je voelt je op je gemak bij haar

5/5

Ik heb een hele goede ervaring gehad bij haaruniek. Corné is een hele lieve, begripvolle en deskundige vrouw. Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar. Ze is heel inlevend en dacht goed met me mee, waardoor ik een goede keuze heb kunnen maken. Ik zou nooit meer ergens anders heen willen, ze is een echte aanrader!!

Veelgestelde vragen

over Alopecia

Bij alopecia vallen er uit het niets haren uit waardoor er kale plekken ontstaan. Dit kan op elk behaard gebied van uw lichaam ontstaan, maar het komt het vaakst voor op de hoofdhuid. In de meeste gevallen zijn de plekken rond of ovaal. Rondom deze plekken blijft de haargroei normaal verlopen waardoor ze erg opvallen. In de randen kunnen de haren een rare vorm hebben waarbij de haar kort is en steeds dunner wordt. Het verloopt van deze ziekte is erg onvoorspelbaar. Zo ontstaan de plekken uit het niets, maar kunnen ze na een verloop van tijd weer verdwijnen. Daarnaast is het mogelijk dat de aangetaste gebieden herstellen, maar dat de plekken ergens anders terugkomen. Bovendien vallen de haren niet altijd pleksgewijs uit, maar kan er ook sprake zijn van een gelijkmatige haaruitval. In zeer zeldzame gevallen valt het hoofdhaar volledig uit (alopecia totalis) of valt zowel al het hoofdhaar als lichaamshaar uit (alopecia universalis). Waardoor het veroorzaakt wordt, is nog onduidelijk.

Iedereen kan alopecia krijgen, maar het komt vaker voor bij jongvolwassenen. Mannen krijgen het even vaak als vrouwen. Het heeft geen grote gevolgen voor uw lichamelijke gezondheid, maar het kan wel invloed hebben op uw psychische gezondheid.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

HaarUniek is 6 dagen in de week geopend, U kunt gegarandeerd binnen 5 werkdagen terecht.

Wij zitten tegenover het gemeentehuis van Oss op minder dan 5 minuten lopen vanaf het centraal station.

Plan direct een afspraak

Gratis adviesgesprek aanvragen

In onze salon en het eigen atelier zijn wij dagelijks met haarwerken/pruiken, haaraanvulling en haarstukjes bezig.

  • Gratis intake
  • Bezoek op locatie mogelijk
  • Eigen atelier
  • Groot assortiment
  • Kosteloos reserveren